Polityka prywatności

 Polityka prywatności TRIMID.PL

  1. Administratorem Twoich danych osobowych przekazanych w formularzu rejestracyjnym jest NutriCare Professional Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-822 Warszawa, ul. Poleczki 24, zwany dalej: „Administratorem”. Możesz skontaktować się z Administratorem pisząc na adres poczty elektronicznej sklep@trimid.pl.
  2. Danymi osobowymi są wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość, w tym IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologi
  3. Niniejsza polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2018, poz. 1000).
  4. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest umowa pomiędzy Tobą a Administratorem, zwana dalej: „Umową”, do zawarcia której dochodzi wskutek akceptacji Regulaminu i złożenia zamówienia w sklepie internetowym trimid.pl, dla wykonania której przetwarzanie Twoich danych jest niezbędne (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). Twoje dane mogą być również przetwarzane z uwagi na uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) w celach statystycznych, jak również w celach związanych z dochodzeniem roszczeń.
  5. Podstawą prawną przetwarzania danych w celach marketingowych jest Twoja świadoma zgoda na przetwarzanie danych w tym celu (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
  6. Twoje dane osobowe przetwarzane są wyłącznie dla celów związanych z realizacją Umowy oraz do podjęcia niezbędnych działań przed zawarciem Umowy, jak również obsługi procesu reklamacyjnego, jak również w celu ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń, jak również obrony przed nimi. Na podstawie odrębnej zgody Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane również w celach marketingowych.
  7. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże Podanie danych oznaczonych jako obowiązkowe jest niezbędne dla realizacji Umowy. Podanie pozostałych danych jest fakultatywne
  8. Twoje dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to dla realizacji Umowy i obsługi ewentualnego procesu reklamacyjnego, oraz przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń.
  9. Administrator przekaże Twoje dane następującym kategoriom odbiorców: operatorom płatności elektronicznych (np. DotPay), bankom obsługującym płatności tradycyjne, podmiotom logistycznym i firmom kurierskim (np. apaczka.pl, DHL), podmiotom świadczącym usługi hostingowe (poczta elektroniczna).
  10. Administrator nie zamierza przekazywać Twoich danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
  11. W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych masz prawo do:
    1. informacji o przetwarzaniu danych osobowych;
    2. uzyskania kopii danych;
    3. żądania sprostowania danych lub ich usunięcia;
    4. żądania ograniczenia przetwarzania danych;
    5. żądania przeniesienia danych do innego podmiotu;
    6. sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
    7. wycofania zgody na przetwarzanie danych (dotyczy danych przetwarzanych na podstawie Twojej zgody).
  12. W oparciu o Twoje dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Ciebie zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.
  13. Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.
  14. Administrator stosuje pliki cookies “sesyjne” oraz “stałe”. Cookies “sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). “Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.
  15. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.
  16. W każdym czasie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej (Chrome, Firefox, IE). Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl